Södersidan utför service och reparationer på alla märken och alla typer av tunga fordon

Södersidan är ett MAN service företag och av Swedac ackrediterad verkstad för att släcka 2:or samt för installation, kalibrering och plombering av färdskrivare.

Södersidan servar företagskunder från Sverige och EU i våra tung fordonsverkstäder som ligger i Skogås och Jordbro i södra Stockholm. Vi utför allt från enklare reparationer till krockskador, släcker tvåor, installerar, kalibrerar och besiktar färdskrivare, tankar ned färddata, installerar samt kalibrerar Dräger alkolås och utför bromsprov.

Södersidan erbjuder professionell service och reparationer samt skadereparationer på alla typer av tunga fordon och märken. Våra fordonstekniker är välutbildade och kunniga i den senaste tekniken för fordonsservice vilket gör att vi kan anta i stort sett alla utmaningar när någon råkar ut för ett fordonsfel.

Vår verkstad i Skogås, Länna har cirka 1300 kvadratmeters verkstadsyta uppdelat på fem ”fullängdsskepp” och ett halvt ”skepp”. Där finns smörjgrop, bromsprovare och över hela verkstaden går en travers som lyfter 6,4 ton. Södersidans fordonsverkstad i Jordbro har två ”fullängdsskepp” med genomkörning samt två halva ”skepp”. Hydraulslangar kan pressas i våra verkstäder både i Skogås och Jordbro.

Boka tid 08 - 771 60 00

Ny lastbil Sodersidan lastbilsverkstadLeverans av ny MAN lastbil till Ragn Sells, januari 2017.

 

Släcka 2:or

Södersidans lastbilsverkstad hjälper er att släcka 2:or och anmärkningar från polisens flygande besiktningar. När ett fordon får anmärkningar i bilbesiktningens protokoll måste fordonet ombesiktigas. En ackrediterad fordonsverkstad förenklar för fordonsägarna genom att direkt kunna reparera för att sen intyga till bilregistret att anmärkningarna i protokollet är åtgärdade. 

Kom ihåg att ta med besiktningsprotokoll vid besöket!

Beställ tid 08-771 60 00

Färdskrivare

Vissa tunga fordon ska vara försedda med färdskrivare och för att en färdskrivare ska uppfylla kraven i EU-förordningen ska en ackrediterad verkstad kontrollera och plombera den enligt särskilda regler. Södersidans lastbilsverkstad installerar, kalibrererar och färdskrivare samt hjälper er att säkra Swedacs ackrediterings villkor.

Läs mer om färdskrivare på Swedacs hemsida.

Beställ tid 08-771 60 00